Brexit

Voorbereidingen van Britse regering bij No Deal gelekt

Op het moment dat de Britse premier Boris Johnson zich opmaakt voor gesprekken met de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel, zijn gedetailleerde overheidsdocumenten over een No Deal-Brexit gelekt. The Sunday Times publiceert gelekte documenten met daarin de door de regering verwachte gevolgen als het Verenigd Koninkrijk zonder akkoord uit de Europese Unie treedt. Het document beschrijft de waarschijnlijke gevolgen van een No Deal-Brexit. De Britse regering verwacht een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland. Voedsel-, medicijnen- en brandstoftekorten dreigen. Volgens milieuminister Michael Gove zou het document juist het worstcasescenario bevatten en zijn de plannen de laatste drie weken in een stroomversnelling geraakt. (NRC)