Bangladesh

Duizenden dakloos na grote brand in sloppenwijk Dhaka

Door een brand in een sloppenwijk zijn dit weekend duizenden mensen dakloos geworden in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. De brand ontstond vrijdagnacht in de wijk Chalantika, in het noordwesten van de stad. Omdat de huisjes – gemaakt van golfplaten of plastic – zo dicht op elkaar stonden, kon het vuur zich snel verspreiden. Bijna duizend krotten werden volledig verwoest, zegt de onderminister verantwoordelijk voor rampenbestrijding tegen Reuters. Er vielen slechts enkele gewonden, omdat veel bewoners op straat waren vanwege het Offerfeest. Volgens de overheid zijn drieduizend mensen dakloos; Persbureau AFP meldt tienduizend daklozen. In het overbevolkte Dhaka doen zich vaak grote branden voor. Zo vielen in februari van dit jaar bij een brand zeker 81 doden. (NRC)