Atletiek

Geen Oranje-succes

Foto’s Jason Cairnduff/Reuters, Oli Scarff/AFP, David Davies/AP

Veel mooie sport was er te beleven bij de wedstrijden om de Diamond League, in Birmingham. Maar voor de Nederlandse atleten was er weinig succes. Dafne Schippers (foto linksboven) eindigde als vierde op de 200 meter. Ze finishte in 22,81 seconden, ruim achter Shaunae Miller-Uibo uit de Bahamas (22,24). Miller-Uibo bleef ook de Britse Dina Asher-Smith en Shelly-Ann Fraser-Pryce uit Jamaica voor. De Nederlandse Nadine Visser slaagde er niet in de finale te halen op de 100 meter horden. Ze werd in haar serie vijfde in 12,97 seconden en miste op 0,01 seconde de finale. De 24-jarige Visser had vorige maand bij de Diamond League in Londen voldaan aan de limiet voor de WK met een tijd van 12,95 seconden. Dat was toen ook niet voldoende om de finale te bereiken.