PSV verslaat Heracles (2-0), opnieuw gelijkspel voor Feyenoord

Na een 2-0 winst tegen Heracles Almelo is PSV een van de koplopers van de eredivisie. Feyenoord heeft zondag opnieuw gelijkgespeeld. In De Kuip werd het 1-1 tegen FC Utrecht.

PSV-spelers Mohamed Ihattaren en Pablo Rosario tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo.
PSV-spelers Mohamed Ihattaren en Pablo Rosario tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Foto ANP

PSV heeft zondagavond de derde competitiewedstrijd gewonnen, na teleurstellend optreden eerder deze week in de voorronde van de Europa League. De Eindhovenaren wonnen in Almelo van Heracles met 0-2. PSV heeft nu net als Ajax, AZ, Vitesse, FC Utrecht en Sparta Rotterdam 7 punten. Ajax is op basis van het doelsaldo nu koploper in de eredivisie.

PSV startte fel in Almelo en gaf Heracles niet de kans rustig op te bouwen. Steven Bergwijn schoot eerst nog net naast, maar in de zestiende trof hij van buiten het zestienmetergebied doel, met een harde lage knal: 0-1. Na die vroege openingstreffer zette PSV niet door, waardoor Heracles wat beter in de wedstrijd kwam. Teun Bijleveld, Silvester van der Water en Cyriel Dessers benutten hun kansen echter niet. Een kort voor rust aan PSV toegekende strafschop werd na het bekijken van camerabeelden toch teruggedraaid.

Na rust zag de 17-jarige debutant Mohamed Ihattaren zag zijn kans waar: hij scoorde zijn eerste doelpunt voor PSV en in de eredivisie. In de 58ste minuut schoof hij de bal langs keeper Janis Blaswich: 2-0. Heracles werd in de slotfase nog een paar keer gevaarlijk, maar echt in de problemen kwam PSV niet meer. Opvallend is wel dat zeven PSV’ers in deze wedstrijd een gele kaart kregen.

Feyenoord: derde gelijkspel op rij

Feyenoord heeft ook de derde competitiewedstrijd van het seizoen afgesloten met een gelijkspel. De ploeg moest zondagmiddag genoegen nemen met een punt tegen FC Utrecht. Het werd 1-1 in De Kuip.

FC Utrecht kwam in de negende minuut op voorsprong dankzij Issah Abass, die profiteerde van balverlies van Sam Larsson. Kort na rust trok Ridgeciano Haps de stand gelijk. De linksback schoot de de bal vanaf zo’n twintig meter hard het doel binnen. De middenvelder Liam Kelly mocht debuteren in de basis van de Rotterdamse ploeg. Na rust maakte ook de Portugese verdediger Edgar Ié, een huurling van de Turkse club Trabzonspor, zijn debuut.

De voorgaande wedstrijden wist Feyenoord ook niet te winnen: het werd tegen Sparta 2-2 na een zware wedstrijd, bij sc Heerenveen 1-1. Feyenoord staat nu op plaats elf in de eredivisie. FC Utrecht behoort met zeven punten tot de top-vijf. Ook de andere wedstrijd eindigde zondagmiddag in een gelijkspel, tussen AZ en FC Groningen (0-0). (ANP)