staalindustrie

Turks pensioenfonds wil failliet British Steel overnemen

Het Turkse militaire pensioenfonds Oyak wil de failliete staalmaker British Steel overnemen. Het fonds, dat meer dan 19 miljard dollar aan bezittingen heeft, doet de overname via holdingdochter Ataer.

De Britse Insolvency Service, dat de liquidatie van het bedrijf overziet, bevestigt dat er gesprekken gaande zijn. Volgens de dienst hebben de Turken een „acceptabel” bod gedaan.

British Steel ging in mei kopje onder. Dat was drie jaar nadat investeerder Greybull Capital het bedrijf overnam van het Indiase Tata Steel voor 1 pond. Bij British Steel werken 5000 mensen. Het Britse staalbedrijf is ook eigenaar van het Nederlandse FN Steel in Alblasserdam. Oyak is in eigen land de grootste aandeelhouder van staalbedrijf Erdemir. (ANP)