In beeld

Het leven van prinses Christina in beeld

Prinses Christina werd geboren in 1947 in Baarn. Ze was de jongste zus van Beatrix en de vierde dochter van koningin Juliana en prins Bernhard.

Marijke (Christina) ligt op de schoot van haar moeder en wordt door zus prinses Margriet bekeken. Ze werd op 18 februari 1947 geboren op Paleis Soestdijk in Baarn. In de jaren zestig besloot de prinses door het leven te gaan onder haar tweede naam: Christina.
Foto ANP
Prinses Christina als klein meisje op Paleis Soestdijk. Ze is de jongste zus van prinses Beatrix en de vierde dochter van koningin Juliana en prins Bernhard.
Foto Anefo
De prinses krijgt op haar verjaardag een pop in KLM-kleding van een KLM-stewardess.
Foto ANP
Prinses Christina rijdt voorop. Ze gaat met een groep studiegenoten gaat een week op een boerderij in Garsthuizen meehelpen.
Foto Anefo
Prinses Christina en haar moeder koningin Juliana in 1969 tijdens een concert. Ze zijn op reis in Canada.
Anefo
Prinses Christina maakte in 1975 op Paleis Soestdijk haar verloving met Jorge Guillermo bekend. Ze koos ervoor geen toestemming te vragen aan het Parlement. Hierdoor kwam ze niet meer in aanmerking voor troonopvolging.
Foto Anefo
Op 28 juni 1975 trouwde prinses Christina met Jorge Guillermo in het gemeentehuis van Baarn. Het huwelijk eindigde in 1996 in een echtscheiding.
Foto ANP
Prinses Christina, Jorge Guillermo en zoon Bernardo in de tuin van paleis Soestdijk tijdens de viering van Koninginnedag.
Foto ANP
In 1969 brengt de koninklijke familie de wintersportvakantie door in Lech. Prinses Christina was niet aanwezig. Zij studeerde op dat moment in Canada.
Foto ANP
Prinses Juliana kijkt samen met haar dochter Christina naar de Gouden Koets op Prinsjesdag in 1991.
Foto Vincent Mentzel
Prinses Christina treedt op bij het concert voor de 50ste verjaardag van Pieter van Vollenhoven in de Doelen in Rotterdam. Zij wordt begeleid door Daniël Wayenberg aan de vleugel.
Foto ANP
Prinses Christina en Máxima wachten in 2001 de komst van de Gouden Koets af.
Foto Ed Oudenaarden / ANP
Prinses Christina en prinses Irene arriveren in 2013 voor het koninklijk diner in het Rijksmuseum in Amsterdam.
Foto Robin Utrecht / ANP
Prinses Viktoria de Bourbon de Parme, prinses Christina en Prins Jaime de Bourbon de Parme arriveren bij het Palazzo Colonna in Rome tijdens het staatsbezoek aan Italië in 2017.
Foto Robin Utrecht / ANP