Duitsland verhoogt betalingen aan Holocaust-overlevenden in Israël

De ongeveer vijfduizend Holocaust-overlevenden in Israël van Duitse komaf gaan maandelijks honderden euro’s extra ontvangen.

De Israelische premier Benjamin Netanyahu verzorgt een speech tijdens de opening van de jaarlijkse Israeli Holocaust Remembrance Day in Jeruzalem.
De Israelische premier Benjamin Netanyahu verzorgt een speech tijdens de opening van de jaarlijkse Israeli Holocaust Remembrance Day in Jeruzalem. Foto Ronen Zvulun/Reuters

De Duitse overheid gaat de Duitse overlevenden van de Holocaust in Israël een hogere vergoeding geven. Dat maakte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu donderdag bekend in een video op Twitter. Het Duitse ministerie van Financiën heeft het nieuws bevestigd tegenover het Duitse persbureau DPA en zegt dat de in totaal vijfduizend Duitse overlevenden in Israël de extra betaling gaan ontvangen.

De Holocaust-overlevenden gaan maandelijks honderden euro’s extra ontvangen. „Dit is belangrijk, deze mensen verdienen het. Ik bedank de Duitse regering”, aldus de Israëlische premier.

In Israël wonen ruim 200.000 Holocaust-overlevenden die na de Tweede Wereldoorlog naar het land zijn geëmigreerd. Ook Nederland geeft financiële ondersteuning aan overlevenden van de Holocaust die in Israël wonen, dat zijn er ongeveer 1.100.

Twitter avatar IsraeliPM PM of Israel We have been holding contacts with the German government on giving supplemental assistance to Holocaust survivors; this is in addition to the assistance supplements that we are giving. https://t.co/7pDYJzEH5v