Dode bij bootongeluk op Maas in Rotterdam

Er is een dode gevallen bij een botsing tussen een snelle motorboot en een houten sloep op de Maas in Rotterdam.

Hulpdiensten bij de Maas na de aanvaring.
Hulpdiensten bij de Maas na de aanvaring. Foto GinoPress/ANP

Bij een aanvaring tussen een snelle motorboot en een houten sloep op de Nieuwe Maas in Rotterdam is vrijdag een persoon om het leven gekomen. Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Negen andere opvarenden zijn uit het water gehaald, „een aantal” van hen is overgebracht naar het ziekenhuis. Het is onduidelijk hoe zij eraan toe zijn.

Het incident vond plaats in de buurt van het Noordereiland. De drenkelingen zijn onder meer door watertaxi’s uit het water gehaald. Volgens RTV Rijnmond waren er zo’n tien personen aan boord van de sloep en één iemand in de motorboot. De schippers van beide boten zouden zijn aangehouden voor verhoor, wat standaard is bij een dergelijk ongeval. Het scheepvaartverkeer was urenlang gestremd omdat de politie in het water zocht naar een mogelijke andere slachtoffers.

Lees ook deze NRC checkt over het ongeluk vorig jaar: ‘Het recente ongeluk is de eerste aanvaring met een watertaxi in Rotterdam’

Zelfde schipper

Bronnen in de binnenhavens van Rotterdam melden aan NRC dat de sloep die aangevaren is, van dezelfde eigenaar is als een sloep die vorig jaar vernietigd werd bij een andere aanvaring op de Maas. Toen werd een boot van de eigenaar geramd door een watertaxi, meerdere opvarenden onder wie hijzelf raakten gewond.

Ook vrijdag was de man op zijn sloep, waarmee hij bezoekers van Rotterdam rondvaart, aanwezig. De schipper is volgens bronnen niet de persoon die om het leven is gekomen, volgens het AD is hij wel gewond geraakt en ligt hij momenteel in het ziekenhuis.