In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Een migrant die met het reddingsschip Open Arms is opgepikt op de Middellandse Zee, leest in de Koran aan boord van het schip dat wordt ingezet door een Spaanse ngo. Dit schip kwam donderdag aan bij Lampedusa. De 147 opvarenden, allen geredde bootmigranten, mogen van de Italiaanse overheid nog niet van boord komen.
Foto Francisco Gentico / AP
Mannen en kinderen komen samen bij de rituele slachting van een kameel. Het is een traditie van het Offerfeest, dat afgelopen week overal ter wereld werd gevierd. Deze foto werd maandag gemaakt in de Pakistaanse stad Peshawar.
Foto Fayaz Aziz / Reuters
De Italiaanse vicepremier en leider van de Liga-partij Matteo Salvini krijgt felicitaties van partijgenoten en senatoren na een toespraak in de Senaat. Fractieleiders werden het deze week niet eens over de datum voor een stemming over de motie van wantrouwen die Salvini indiende tegen zijn eigen premier. De vicepremier wil dat het kabinet ten val komt, zodat opnieuw verkiezingen worden uitgeschreven en hij daarna alleen kan regeren.
Foto Filippo Monteforte / AFP
Mensen die op weg waren naar hun werk moesten dinsdag door de overstroomde straten van Allahabad, een stad in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh. Daar is nu de moesson, dus de inwoners hebben te kampen met zware regenval.
Foto Sanjay Kanojia / AFP
In Hongkong kwamen deze week opnieuw demonstranten en de politie met elkaar in botsing tijdens grote pro-democratieprotesten. De betogers bezetten het vliegveld van Hongkong en gingen daarmee in tegen waarschuwingen van bestuurder Carrie Lam.
Foto Manan Vatsyayana / AFP
Een grote natuurbrand veroorzaakte dinsdag een ravage op het Griekse eiland Evia. De droogte en de wind maakten de brand heel lastig te blussen. Honderden bewoners van het dorp Makrimalli in de buurt werd geëvacueerd en de Griekse premier brak zelfs zijn vakantie af om zichzelf te informeren over de bluswerkzaamheden.
Foto Angelos Tzortzinis / AFP
Ongeveer 3.000 Braziliaanse inheemse vrouwen demonstreerden woensdag in Brasilia tegen “het genocidale beleid” van de regering van president Jair Bolsonaro. Hij wil natuurgebieden openstellen voor activiteiten zoals mijnbouw - volgens wetenschappers leidt dat in een rap tempo tot verdere ontbossing. Bolsonaro bestempelt de groeiende kritiek als ongewenste buitenlandse bemoeienis.
Foto Evaristo Sa / AFP
IJsbergen in het oosten van Groenland. De afgelopen jaren is veel van het ijs in het land gedooid. Deze foto werd gemaakt vanuit het vliegtuig dat NASA-wetenschappers naar Groenland bracht, waar zij deze week een veldstudie deden.
Foto Mstyslav Chernov / AP
Een vliegtuigongeluk in Noorwegen: afgelopen donderdag crashte een elektrisch vliegtuig. Het Scandinavische land wil dat uiterlijk in 2040 alle binnenlandse vluchten elektrisch zijn, maar dat ging deze week dus niet helemaal goed. Het verongelukte voertuig werd bestuurd door Dag Falk-Petersen, de baas van het bedrijf Avinor, dat vliegvelden in het land exploiteert. Hij had één passagier mee; de inzittenden waren ongedeerd na de crash. De toedracht van het ongeluk is nog onbekend.
Foto Hakon Mosvold Larsen / Reuters
Donderdag was de begrafenis van de Belgische profwielrenner Bjorg Lambrecht in Aalter. De rijder van Lotto-Soudal (22) kwam begin deze maand zwaar ten val tijdens een etappe van de Ronde van Polen. Hij overleed later in het ziekenhuis, aan de gevolgen van een gescheurde lever.
Foto Kenzo Tribouillard / AFP
De politie van Philadelphia kreeg het flink voor de kiezen bij een incident in een woonwijk afgelopen woensdag. Een verdachte verschanste zich in een huis in de wijk en opende het vuur op agenten, die hem wilden arresteren. Dat resulteerde in een vuurgevecht waarbij zes politiemensen gewond raakten. De bewoners kwamen verhaal halen bij de toegesnelde SWAT-leden.
Foto EPA
Een meisje in Bangalore poseert voor de foto, zodat de op haar wang geschilderde Mahatma Gandhi goed in beeld komt. Gandhi is een van de belangrijkste Indiase politici ooit, die het land in 1947 naar de onafhankelijkheid leidde. India vierde deze week de Onafhankelijkheid - in dat land valt het nationale feest op 15 augustus. Pakistan, dat tegelijkertijd onafhankelijk werd van het Britse koloniale rijk, markeert dat historische feit op 14 augustus.
Foto Manjunath Kiran / AFP
Deze Palestijnse vrouw kreeg, net als andere bewoners van de Westelijke Jordaanoever, reisdocumenten om naar Tel Aviv te komen. Daar en in andere steden in Israël werden festivals voor het Offerfeest georganiseerd.
Foto Oded Balilty / AP
Arbeiders maken ‘silletas’-bloemstukken bij een kweker in Santa Elena, nabij de Colombiaanse stad Medellín. De bloemen zijn onderdeel van de traditionele parade tijdens het jaarlijkse bloemenfeest.
Foto Joaquin Sarmiento / AFP
Dit enorme standbeeld heet de Soaring Teapot (de ‘Zwevende Theepot’) en is te vinden in Temple City, een stad in Californië.
Foto Frederic J. Brown / AFP