Zestien gewonden bij ernstig ongeluk op Deltaweg bij Goes

Op de Deltaweg in de buurt van Goes zijn zestien mensen gewond geraakt bij een ernstig auto-ongeluk. Ook kinderen raakten gewond.

Alle gewonden zouden naar het ziekenhuis zijn gebracht.
Alle gewonden zouden naar het ziekenhuis zijn gebracht. Foto Provicom/ANP

Bij een ernstig verkeersongeluk in de buurt van Goes zijn donderdag zestien mensen gewond geraakt, meldt de politie. Bij het ongeval waren vier auto’s betrokken, zegt een politiewoordvoerder desgevraagd. Onder de gewonden zijn ook kinderen; een van hen is er volgens de woordvoerder „ernstig aan toe”.

Het ongeluk vond rond 15.45 uur plaats op de Deltaweg (N256) ter hoogte van Wilhelminadorp. Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht met verschillende verwondingen. De woordvoerder kan niet zeggen hoe zij eraan toe zijn. Ook over de oorzaak heerst veel onduidelijkheid. Er lijkt geen sprake van een kettingbotsing, omdat een van de auto’s zichtbaar aan de zijkant geraakt is.

De weg tussen Goes en de Zeelandbrug is sinds het ongeluk in beide richtingen gesloten. Rijkswaterstaat raadt automobilisten aan om te rijden via de N57. Volgens het agentschap kan het nog enkele uren duren voor de weg wordt vrijgegeven omdat de politie onderzoek uitvoert.

Twitter avatar Politie_Zeeland Politie_Zeeland Hulpverleners zijn ter plaatse nog druk bezig, er zijn 16 slachtoffers. Later gaan verkeersspecialisten van de politie onderzoek doen naar toedracht. Voor verkeersinformatie check @RWSverkeersinfo https://t.co/2Z4AgEQevN

Het ongeluk vond plaats op de N256.