Thuiskok

Pasta, burrata en amandel

Er zijn weinig combinaties beter dan romige burrata met geroosterde (of zongedroogde) tomaten. Het gerecht dient op kamertemperatuur te zijn, alleen de hitte van de gekookte pasta en geroosterde tomaten wordt gebruikt.

Verwarm de oven voor op 120 graden. Meng in een middelgrote kom de kerstomaatjes, olijfolie en gedroogde oregano. Voeg wat zout toe. Breng de tomaatjes over op een middelgrote bakplaat en rooster ze circa 90 minuten tot ze verschrompeld en droog zijn.

Stamp in een vijzel de amandelen, basilicum en een flinke snuf zout met de stamper tot een pasta. Schenk er een beetje olijfolie bij, maar slechts zo veel nodig is om de substantie van een pasta te krijgen. Roer als de pasta glad is de Parmezaanse kaas erdoor en zet de pesto opzij.

Breng in een grote pan water op hoge stand aan de kook. Zout het water flink. Voeg als het zout is opgelost de orecchiette toe en kook verse orecchiette drie minuten, gedroogde langer volgens de gebruiksaanwijzing, tot de rauwe bite eraf is. Laat de orecchiette uitlekken en doe ze in een grote kom. Voeg de pesto toe en meng goed met de pasta. Roer de tomaten en burrata erdoor. Schep de pasta op en serveer hem meteen, gegarneerd met basilicum.