Wielrennen

Ierse sprinter Sam Bennett ook de snelste in tweede etappe BinckBanck Tour

De Ier Sam Bennett heeft ook de tweede etappe van de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. De renner van Bora-hansgrohe was dinsdag na 169,1 kilometer in de Belgische plaats Ardooie opnieuw de snelste in de massasprint. Zes man reden in de tweede van zeven ritten lange tijd op kop en bouwden een voorsprong op van maximaal tweeënhalve minuut. Op ongeveer 10 kilometer van de meet pakte het peloton het groepje vluchters terug, waarna de teams hun sprinters in stelling konden brengen. Mike Teunissen trok voor Jumbo-Visma de sprint aan voor Dylan Groenewegen, maar de Nederlander kon niet op tegen Bennett. Ook de Belg Jasper Philipsen van UAE Team Emirates was sneller dan Groenewegen. Bennett houdt de leiding in het algemeen klassement, gevolgd door de Pool Lukasz Wisniowski op 12 seconden en de Tsjech Josef Cerny op 13 tellen. Groenewegen staat achtste op 16 seconden van Bennett. Halverwege de koers vielen Chris Lawless en Maarten Wynants door een valpartij uit. De Brit Lawless hield er geen blessure aan over, bij de Belg Wynants schoot zijn schouder uit de kom. (ANP)