Voetbal

Bayern München haalt Kroatisch international Perisic weg bij Inter

Bayern München heeft de selectie versterkt met de Kroatische aanvaller Ivan Perisic. De Duitse landskampioen huurt de 30-jarige vleugelspeler voor een seizoen van de Italiaanse club Internazionale en heeft daarnaast een optie tot koop op de Kroaat genomen. Perisic, die maandag al medisch was gekeurd in Zuid-Duitsland, speelde eerder in de Bundesliga voor Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg. Sinds 2015 stond hij bij Inter onder contract, maar van de nieuwe trainer Antonio Conte mocht de 82-voudige Kroatische international vertrekken. Bayern München had eerder serieuze belangstelling voor de Duitse international Leroy Sané, maar de 23-jarige aanvaller van de Engelse kampioen Manchester City is door een knieblessure langdurig uitgeschakeld. (ANP)