Tennis

Titelverdediger Kiki Bertens uitgeschakeld in Cincinnati

Kiki Bertens is op het WTA-toernooi van Cincinnati, waar ze vorig jaar de titel veroverde, in de tweede ronde uitgeschakeld. De als vijfde geplaatste Nederlandse, die in de eerste ronde een bye had, verloor in drie sets van de Amerikaanse Venus Williams. Het werd 6-3, 3-6 en 7-6 voor de zevenvoudig grandslamkampioene. Bertens was in de derde set teruggekomen van een 5-2-achterstand, maar verloor in de tiebreak de eerste drie punten en die marge gaf de 39-jarige Williams niet meer uit handen. Vorig jaar verraste Bertens op het Amerikaanse hardcourttoernooi door op weg naar de eindzege te winnen van topspeelsters als de Deense Caroline Wozniacki, de Oekraïense Elina Svitolina, de Tsjechische Petra Kvitova en de Roemeense Simona Halep, destijds ’s werelds nummer 1. (ANP)