Tennis

Andy Murray slaat uitnodiging van organisatie US Open af

Tennisser Andy Murray zal bij het US Open, dat over twee weken in New York begint, niet uitkomen in het enkelspel. De organisatie van het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar had de 32-jarige Schot een wildcard aangeboden, maar hij wees de uitnodiging af. Murray neemt waarschijnlijk wel deel aan het dubbelspel en het gemengd dubbel. De drievoudige grandslamwinnaar maakte deze week zijn rentree in het enkelspel bij het ATP-toernooi van Cincinnati, waar hij in de eerste ronde verloor van de Fransman Richard Gasquet: 6-4, 6-4. Het was zijn eerste enkelpartij na een heupoperatie begin dit jaar. Murray, de nummer 324 van de wereld, kwam vorige maand op Wimbledon al wel in actie als dubbelspeler. De laatste weken dubbelde hij ook in Washington en Montreal. (ANP)