Ongeluk

15-jarige zwaargewond na joyride door Amsterdam

Een 15-jarige jongen is zwaargewond geraakt bij een joyride door Amsterdam-Noord in de nacht van maandag op dinsdag. Het ongeluk gebeurde toen de politie een automobilist achtervolgde die „opvallend rijgedrag” vertoonde. De auto werd bestuurd door een 17-jarige zonder rijbewijs. Toen de bestuurder de politie zag, verhoogde hij zijn snelheid. Daarna botste de auto tegen een lantaarnpaal. Een 15-jarige bijrijder werd uit de auto geslingerd. Met vermoedelijk meerdere botbreuken is hij overgebracht naar het ziekenhuis. De 17-jarige chauffeur rende na het ongeluk weg. De politie heeft hem aangehouden. Hij werd positief getest op THC, de werkzame stof in cannabis. De politie deed sporenonderzoek en begon een strafrechtelijk onderzoek naar de aanrijding. (NRC)