15-jarige jongen zwaargewond na joyride door Amsterdam

Het ongeluk gebeurde toen de politie een auto achtervolgde die „opvallend rijgedrag” vertoonde.

De 15-jarige jongen werd uit de auto geslingerd en schoot door het glas van de abri.
De 15-jarige jongen werd uit de auto geslingerd en schoot door het glas van de abri. Foto Lex van Lieshout/ANP

Een 15-jarige jongen is zwaargewond geraakt bij een joyride in de nacht van maandag op dinsdag. Het ongeluk gebeurde toen de politie een auto achtervolgde die „opvallend rijgedrag” vertoonde. De auto werd bestuurd door een 17-jarige jongen zonder rijbewijs.

Toen de bestuurder de politie zag, ging hij harder rijden. Kort daarna botste de auto tegen een lantaarnpaal en kwam het voertuig tot stilstand tegen een abri. De 15-jarige bijrijder werd uit de auto geslingerd en schoot door het glas van de abri. Met vermoedelijk meerdere botbreuken is hij overgebracht naar het ziekenhuis. Andere inzittenden zijn niet gewond geraakt.

De 17-jarige chauffeur rende na het ongeluk weg. De politie heeft hem aangehouden. Hij werd positief getest op THC, de werkzame stof in cannabis. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld. Een speciaal team is ook een strafrechtelijk onderzoek gestart naar hoe deze aanrijding heeft plaatsgevonden.