PSV wint van ADO Den Haag, Feyenoord speelt gelijk

Eerder op de dag kwam Feyenoord onder leiding van de nieuwe trainer Jaap Stam bij Heerenveen niet verder dan 1-1. AZ won met 2-0 van RKC.

Steven Bergwijn (PSV) in duel met Shaquille Pinas (ADO).
Steven Bergwijn (PSV) in duel met Shaquille Pinas (ADO). Foto ANP

PSV heeft de eerste thuiswedstrijd van dit eredivisieseizoen gewonnen. De Eindhovenaren zetten zondag ADO Den Haag met 3-1 aan de kant.

ADO nam in de 33e minuut via Tomas Necid de leiding. Kort voor rust maakte de Portugese aanvaller Bruma, via ADO-verdediger Danny Bakker, gelijk.
Donyell Malen maakte in de 52e minuut de 2-1. Even daarvoor was Hirving Lozano met een voetblessure uitgevallen. In blessuretijd zorgde Cody Gakpo voor de 3-1.

Feyenoord speelt gelijk

Feyenoord heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen in de eredivisie niet gewonnen. De Rotterdammers kwamen onder leiding van de nieuwe trainer Jaap Stam bij Heerenveen niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Twitter avatar Feyenoord Feyenoord Rotterdam Afgelopen Feyenoord moet het doen met een punt in Heerenveen. #heefey https://t.co/4tV0qOQIV8

Feyenoord kwam wel op voorsprong. Steven Berghuis benutte vlak voor rust een strafschop. Eerder had Jens Odgaard voor Heerenveen van elf meter gemist. In de slotfase maakte de Zweed Ibrahim Dresevic gelijk.

AZ

AZ heeft dankzij twee doelpunten van Oussama Idrissi de uitwedstrijd tegen RKC met 2-0 gewonnen. De Alkmaarders kwamen geen moment in de problemen, ook omdat RKC bijna de hele tweede helft met een man minder speelde na een rode kaart voor verdediger Juriën Gaari.

In de 35e minuut schoot Idrissi de bal beheerst in de verre hoek en in de extra tijd van de eerste helft schoot hij van dichtbij hard raak. Beide keren was Myron Boadu de aangever. Idrissi bracht zijn doelpuntentotaal op drie. Vorig weekend was hij tegen Fortuna Sittard (4-0) ook al trefzeker. Bij RKC werd keeper Etienne Vaessen vlak voor de 0-2 per brancard afgevoerd omdat hij duizelig was na een botsing. Hij werd vervangen door Kees Heemskerk.

FC Utrecht

FC Utrecht heeft ook de tweede competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen in winst omgezet. De ploeg van trainer John van den Brom versloeg in eigen huis het nog puntloze PEC Zwolle met 3-1. Eerder won FC Utrecht met 4-2 bij ADO Den Haag.

Eerder op de dag speelde Fortuna Sittard gelijk tegen Heracles Almelo. Het werd 1-1. De gelijkmaker van Fortuna viel pas in de zesde minuut van de blessuretijd, vanuit een penalty. Later op de dag speelt PSV nog tegen ADO Den Haag. (ANP)