Minstens 60 doden door ontploffing tankwagen in Tanzania

In het oosten van Tanzania zijn zaterdag zeker zestig mensen om het leven gekomen toen een tankwagen ontplofte.

Verbrande motoren na de ontploffing in Morogoro.
Verbrande motoren na de ontploffing in Morogoro. Foto AP Photo

In de Tanzaniaanse stad Morogoro zijn zaterdagochtend zeker zestig mensen om het leven gekomen toen een lekkende tankwagen ontplofte. Dat meldt persbureau AFP op basis van de lokale politie. De slachtoffers zijn voornamelijk chauffeurs van motortaxi’s en mensen die op de lekkende wagen waren afgekomen om brandstof op te vangen. Ook zijn er ruim zeventig mensen gewond geraakt.

Morogoro ligt zo’n tweehonderd kilometer ten westen van Dar es Salaam, de grootste stad van het land. Volgens de Tanzaniaanse krant The Citizen was de wagen betrokken bij een ongeluk, waarna deze kantelde. Hierdoor ontstond een lek, waaruit petroleum naar buiten stroomde. Toen de wagen explodeerde, stonden er tientallen mensen in de buurt.

Volgens lokale media zijn de meeste doden onherkenbaar verbrand. Een woordvoerder van de Tanzaniaanse regering meldt op Twitter dat nooddiensten ter plekke zijn in Morogoro. Hij roept Tanzanianen op niet naar de plaats van het ongeluk te komen en explosieve materialen weg te houden van de locatie.

Correctie 10 augustus 2019: In een eerdere versie van dit bericht werd Dar es Salaam per abuis als hoofdstad van Tanzania aangeduid. Dit is Dodoma. In de versie hierboven is dat aangepast.