Opnieuw bom ontploft in Kopenhagen

De ontploffing vond plaats bij een politiepost net buiten het centrum van de Deense hoofdstad. Woensdag was een kantoor van de belastingdienst het doelwit.

Technisch rechercheurs aan het werk bij het getroffen politiebureau in Kopenhagen.
Technisch rechercheurs aan het werk bij het getroffen politiebureau in Kopenhagen. Foto Philip Davali / Ritzau Scanpix (AP)

Voor de tweede keer in vier dagen is er in de Deense hoofdstad Kopenhagen een explosief afgegaan. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de gevel van een politiebureau beschadigd door een ontploffing. Er vielen geen gewonden.

De ontploffing vond omstreeks 03.00 uur plaats in de wijk Nørrebro, net buiten het stadscentrum, en was zo krachtig dat die in de hele stad te horen was.

De politie bevestigt dat het gaat om een bomaanslag en laat aan de Deense tv-zender TV2 weten de zaak „extreem serieus” te nemen. Er wordt gezocht naar een verdachte man in donkere kleding en witte schoenen die kort voor de explosie wegrende. De politie doetsporenonderzoek.

Woensdagochtend vroeg raakte een omstander lichtgewond toen een explosief afging bij een kantoor van de Deense belastingdienst. Volgens de politie is het nog te vroeg om vast te stellen of de twee ontploffingen verband houden.

Sinds februari is Kopenhagen negen keer opgeschrikt door een explosie. De politie heeft een speciale eenheid gevormd om de aanvallen te onderzoeken, zo meldt de Deense krant Politiken.