triomf van kabel- en telecombedrijf

VodafoneZiggo haalde record aantal nieuwe klanten binnen en verwacht nu hogere winst

- VodafoneZiggo heeft naar eigen zeggen zijn beste kwartaal meegemaakt sinds Vodafone en Ziggo eind 2016 in Nederland besloten om samen verder te gaan. Volgens het kabel- en telecomconcern komt dit onder meer doordat zich een record aantal nieuwe klanten meldde, waardoor de omzet groeide. Het bedrijf scherpte zijn verwachtingen voor de winst voor 2019 dan ook aan.

VodafoneZiggo sloot het tweede kwartaal af met een omzet van 965 miljoen euro. Op jaarbasis betekent dat een stijging van 1,5 procent. Vooral op zakelijk gebied boekte het bedrijf vooruitgang. De omzet uit mobiele diensten voor consumenten bleef wel onder druk staan.

In totaal verwelkomde VodafoneZiggo17.000 nieuwe vaste internetklanten en 70.000 nieuwe mobiele klanten. Het aantal nieuwe tv-klanten steeg met 5000 personen. Volgens het bedrijf speelt de nieuwe Mediabox Next hierin een rol. De operationele winst steeg bijna 3 procent naar 433,9 miljoen euro. Voor heel 2019 rekent VodafoneZiggonu op 2 à 3 procent groei. Eerder was dat nog 1 à 3 procent.(ANP)