Thuiskok

Sardientjes van de BBQ

Fishes isolated on white
Fishes isolated on white

Samen met octopus en calamares symboliseren sardientjes voor mij de zomer, luie lunches op een zonovergoten terras of aan zee en vroegere zomervakanties in Marokko waarop mijn moeder naar de voordeur snelde als ze ‘sardines!’ hoorde. De huis-aan-huisverkoper liep de straten af met een kar vol spartelverse sardines die mijn moeder enthousiast klaarmaakte. Het was haar lievelingsvis. Die acht sardines in het recept hieronder mogen er best meer zijn, maar dat laat ik aan u. Denkt u ook eens aan wat paprikapoeder, gember en komijn als extra toevoeging.

Steek de barbecue aan. Rooster de paprika’s op de hete barbecue tot ze geblakerd zijn. Verwijder het vel en de zaden, snijd de paprika’s in dunne repen en leg die in een kom. Voeg de sjalot, olijfolie, azijn, koriander en wat zout toe en meng het geheel door elkaar. De salade is nu klaar!

Breng de sardines op smaak met zeezout en gril ze twee tot drie minuten aan elke kant. Serveer er de salade en gekookte aardappels bij en geniet met je vrienden van de maaltijd.