Europa League Feyenoord laat zich van zijn goede kant zien en wint ruim van Dinamo Tbilisi

Feyenoord heeft een riant uitzicht op het bereiken van de laatste voorronde in de Europa League. Dinamo Tbilisi uit Georgië werd met een 4-0 nederlaag de Kuip uit gejaagd.

Of het de kritiek op Feyenoords spel was of het tegenvallende resultaat (2-2) in de eerste competitiewedstrijd tegen Sparta, Feyenoord gaf er donderdag blijk van een les te hebben geleerd. Het spel was nog niet van het niveau dat trainer Jaap Stam zou wensen, maar er zat vuur in de ploeg. De spelers begrepen het belang van een vervolg in de Europa League en handelden daar ook naar.

Het arbeidsethos oversteeg vaak de zorgvuldigheid, maar bij vlagen werd er ook oogstrelend combinatievoetbal ten beste gegeven. Het eerste doelpunt was daar een mooi voorbeeld van. De bal ging in hoog tempo van voet tot voet, waarna regisseur Steven Berghuis de Colombiaan Luis Sinisterra in staat stelde resoluut raak te schieten. Zo ziet de Kuip dat graag.

Met het verstrijken van de tijd vloeiden ook de krachten weg, slopen er meer slordigheden in het spel en namen de kansen af. Feyenoord wankelde desondanks niet; daarvoor was Dinamo Tbilisi een te fletse tegenstander.

De Georgiërs beklonken hun zeer waarschijnlijke uitschakeling door een rode kaart van invaller Sjoelaja, tien minuten voor tijd. Feyenoord nam die gelegenheid te baat de voorsprong op te voeren tot een 4-0 eindstand, dankzij eerst een eigen doelpunt van Koboeri, vervolgens een benutte strafschop van Berghuis en tot slot een intikkertje van invaller Luciano Narsingh.

PSV en AZ

PSV en AZ hebben in dezelfde kwalificatieronde als Feyenoord eveneens volop uitzicht op een verlengd verblijf in de Europa League. PSV versloeg in Noorwegen FK Haugesund met 1-0 – benutte strafschop Steven Bergwijn. En AZ speelde in Odessa met 0-0 gelijk tegen het Oekraïnse Marioepol.