In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Deze week begon de hadj, de islamitische bedevaart naar Mekka. Deze pelgrimstocht duurt minimaal vijf dagen in de voor moslims heilige stad. Dit jaar zouden meer dan twee miljoen mensen naar Saoedi-Arabië zijn afgereisd.
Foto Fethi Belaid / AFP
Deze foto, waarop te zien is hoe de politie van de Amerikaanse stad Galveston (Texas) een zwarte arrestant wegvoerde, zorgde deze week voor veel ophef. Het beeld roept volgens veel mensen direct de associatie op met de slavernij in de Verenigde Staten of de behandeling en segregatie van de zwarte bevolking in het land in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. De politiechef van Galveston heeft excuses aangeboden.
Een man rijdt met zijn gezin door een straat in Kamishli, een plaats in het noordoosten van Syrië. Dit gebied wordt voornamelijk bewoond door Koerden.
Foto Delil Souleiman / AFP
Een politieagent van de oproerpolitie gebaart naar betogers die zich moeten opsplitsen in het Sham Shui Po-district in Hongkong. Demonstranten waren woensdag naar het politiekantoor van die wijk gekomen, om de vrijlating te eisen van een student die was gearresteerd. In Hongkong is het al weken onrustig, protesten en de reactie van de politie daarop worden steeds gewelddadiger.
Foto Vincent Thian / AP
Zaterdag is het Wereldleeuwendag. In de dierentuin van Londen liepen de verzorgers deze week al op de zaken vooruit en trakteerden hun Aziatische leeuwen op extra vlees, dat werd opgehangen in het dierenverblijf. Van de soort leven nog slechts enkele honderden dieren in het wild. In de Londense Zoo worden vier Aziatische leeuwen gehouden: één mannetje en drie vrouwtjes.
Foto Andy Rain / EPA
In de Kashmirvallei werken veel arbeiders uit andere Indiase deelstaten. Veel van deze arbeidsmigranten vertrokken afgelopen week uit het gebied, na het besluit van de Indiase regering om de speciale status van Kashmir in te trekken. De autonomie van Kashmir is sinds maandag flink beperkt, en om protesten te voorkomen zijn extra militairen gestuurd. Kashmiri's hebben huisarrest gekregen. Zoals vaker wanneer politieke en sociale spanningen oplopen in Kashmir, besluiten de werkers om naar huis terug te keren. Deze mensen waren zelfs bereid via het raam aan boord te klimmen van een trein bij de stad Jammu.
Foto Jaipal Singh / EPA
Werknemers - voornamelijk migraten uit Aziatische landen - nemen een loopbrug in Dubai, op weg naar hun werk op een markt waar groenten en andere voedselwaren worden verkocht.
Foto Karim Sahib / AFP
Deze politieagenten, lid van de speciale eenheden, laten zien wat ze kunnen tijdens een openbare militaire parade die in Mekka werd georganiseerd aan de vooravond van de hadj. Die pelgrimstocht is de grootste jaarlijkse bijeenkomst van mensen ter wereld en dus moet de openbare orde goed worden bewaakt. De drukte leidt vaker tot incidenten waarbij bezoekers in de verdrukking komen.
Foto Amr Nabil / AP
In de Indiase deelstaat Gujarat zorgt het regenseizoen voor overstromingen. In het zuiden van de deelstaat zijn inmiddels meer dan 20.000 inwoners geëvacueerd. De mensen die hier gefotografeerd zijn, werden per helikopter door de Indiase luchtmacht in veiligheid gebracht.
Foto AFP
Het was vorig weekend druk op het strand bij Qingdao, een havenstad in het oosten van China. De stad ligt aan de Gele Zee.
Foto Fred Dufour / AFP
Toeristen tijdens een boottochtje over het grote Luyang-meer in de oostelijke Chinese provincie Jiangsu. Dit gebied is drasland, waardoor de bomen permanent in een laag water staan. Het gebied is een natuurpark.
Foto AFP
Anne-Elizabeth Stone is een Amerikaanse schermer. Ze won dinsdag het goud voor schermen met de sabel, in de Pan-Amerikaanse Spelen, door in de finale te winnen van Maria Perez van Argentinië.
Foto Rebecca Blackwell / AP
Agenten van de Kirgizische speciale eenheden werden woensdag belaagd door aanhangers van oud-president Almazbek Atambajev, die naar zijn villa waren gesneld om zijn arrestatie te voorkomen. De militairen werden door zijn supporters overmeesterd, één militair werd zelfs gedood. Een tweede arrestatiepoging, die later in de week werd uitgevoerd, slaagde wel. Atambajev wordt beschuldigd van corruptie.
Foto Igor Kovalenko / EPA
Vanaf zondag wordt het Offerfeest gevierd. Bewoners van Karachi troffen daarvoor afgelopen week de voorbereidingen: bijna een half miljoen stuks vee, van koeien tot geiten en kamelen, werden verkocht om te worden geslacht. Karachi, de grootste stad van Pakistan, is echter berucht om de constante verkeersopstoppingen en overbevolkte straten, en daarom worden de (nog levende) aankopen op de daken op stal gezet.
Foto Rizwan Tabassum / AFP
Hoge flats - meestal sociale woningbouw - in het district Kowloon in Hongkong.
Foto Anthony Wallace / AFP