Westelijke Jordaanoever

Klopjacht in Israël na vondst lichaam dode militair (18)

Op de Westelijke Jordaanoever is in de nacht van woensdag op donderdag een 18-jarige Israëlische militair dood aangetroffen. Het Israëlische leger meldt dat het slachtoffer steekwonden op het lichaam had toen hij werd gevonden bij een nederzetting in de buurt van de stad Hebron.

Het leger en de politie doorzoeken de regio rondom de nederzetting Etzion, op zoek naar de dader of daders. De Times of Israel schrijft over een „massale klopjacht”. De gedode soldaat, geïdentificeerd als Dvir Sorek, volgde een religieuze studie die hij combineerde met zijn dienst in het leger. Hij droeg geen uniform en was ongewapend, laat het Israëlische leger weten.

De gewelddadige dood wordt door de autoriteiten beschouwd als een terreurdaad; de Israëlische premier Benjamin Netanyahu noemt de dader een „weerzinwekkende terrorist”.

The Jerusalem Post meldt dat rechtse Israëlische politici in verband met het nieuws over moord de premier oproepen tot meer en versterkte nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. „We moeten daar Israëlische soevereiniteit opleggen - te beginnen in Etzion”, zo stelt Yuli Edelstein, lid van Netanyahu’s Likud-partij en voorzitter van de Knesset.