Thuiskok

Garnalen met olijfolie

Een zomerse mix die eigenlijk het hele jaar door smakelijk is: garnalen met olijfolie en knoflook. Wat vers stokbrood erbij en dan lekker met het brood in de olijfolie dippen en de garnalen opsmikkelen. Dit is een heel eenvoudig recept met maar weinig ingrediënten dat alle ruimte openlaat voor persoonlijke variaties.

Verhit de oven tot 200 graden. Snijd de koppen van de garnalen en kook de garnalen twee minuten in gezouten water. Schep ze in een schaal met gezouten ijswater om ze snel af te laten koelen. Schenk de olijfolie over de in dunne plakjes gesneden knoflook. Pel de garnalen en snijd ze doormidden. Leg ze op een platte schaal, zet kort in de oven om wat op te warmen (circa twee minuten) en schenk de olijfolie met knoflook erover. Bestrooi met fijngesneden knoflookkruiden, zout en peper.