Luchtvaart

Spaans cabinepersoneel en Britse piloten van Ryanair gaan staken

Britse piloten van Ryanair leggen de komende maanden een aantal keer het werk neer. Ook Spaans cabinepersoneel van de Ierse luchtvaartmaatschappij legt het werk neer in september. De Britse piloten van pilotenvakbond Balpa stemden met ruime meerderheid voor een staking omdat ze sinds Ryanair eind 2017 vakbonden toestond nog geen loonbod hebben ontvangen. Ze leggen het werk neer op 22 en 23 augustus en op 2 tot en met 4 september. Ryanair zegt in een verklaring teleurgesteld te zijn over de staking. Het Spaanse cabinepersoneel staakt in september uit protest tegen de sluiting van twee bases op de Canarische eilanden begin volgend jaar. Mogelijk gaat ook nog een basis in de Catalaanse stad Girona dicht. Specifieke data voor de staking zijn nog niet bekendgemaakt. (ANP)