Klopjacht op van moord verdachte tieners eindigt met vondst lichamen

Canada

De twee voortvluchtige Canadese tieners naar wie enkele weken is gezocht in verband met drie moorden, zijn woensdag dood aangetroffen. De lichamen van Kam McLeod (19) en Bryer Schmegelsky (18) werden gevonden in dichte bebossing aan de oever van de Nelson, een rivier in het noorden van de provincie Manitoba. Dat heeft de Canadese politie bekendgemaakt.

Naar de twee jongemannen, die in staat van beschuldiging waren gesteld voor de moord op een 64-jarige Canadese man en worden verdacht van de moord op een jong Amerikaans-Australisch stel, is meer dan twee weken intensief gezocht. Hun motieven zijn onduidelijk.

Lijkschouwingen in Winnipeg moeten de identiteit bevestigen. Ook zal daarbij de doodsoorzaak van de twee worden vastgesteld; de politie deed daar geen mededelingen over.

De lichamen werden gevonden op ongeveer acht kilometer van de plek waar op 22 juli de Toyota waarin de voortvluchtige tieners reden, uitgebrand werd aangetroffen. Eerder op die dag waren zij voor het laatst met zekerheid gezien. Vrijdag vond de politie een beschadigde roeiboot en andere, niet nader genoemde spullen aan de oever van de Nelson. Daardoor kon het gebied waarin gezocht werd, een drassig en dichtbegroeid landschap, nader worden bepaald.

Met de vondst van de twee lichamen is een einde gekomen aan een nationale klopjacht die Canada de afgelopen weken in zijn greep hield. (NRC)