vOETBAL

Duitse bestuurders vervolgd om fraude rond WK 2006

Zwitserse justitie heeft drie oud-bestuurders van de Duitse voetbalbond DFB dinsdag gedagvaard. Horst Schmidt, Theo Zwanziger en Wolfgang Niersbach worden verdacht van betrokkenheid bij een dubieuze betaling rond de organisatie van het WK 2006 in Duitsland. Samen met oud-speler Franz Beckenbauer vormden zij het bestuur van het organisatiecomité. De zaak draait om een lening van 6,7 miljoen euro, die Beckenbauer in 2002 naar zijn persoonlijke rekening liet overmaken, waarna het geld via Zwitserland werd doorgesluisd naar een bedrijf van een inmiddels geschorste FIFA-official uit Qatar. De mannen worden ervan verdacht een DFB-commissie moedwillig onwaarheden te hebben verteld over de betaling. Ze ontkennen. Qatar werkt niet mee aan het onderzoek. (NRC)