Tunesische club Espérance toch winnaar Afrikaanse Champions League

Eerder bepaalde de Afrikaanse voetbalbond dat de finale tegen Wydad Casablanca over moest omdat de VAR tijdens de wedstrijd niet werkte.

De spelers van Espérance nadat zij in eerste instantie waren uitgeroepen tot winnaars van de Afrikaanse Champions League.
De spelers van Espérance nadat zij in eerste instantie waren uitgeroepen tot winnaars van de Afrikaanse Champions League. Foto Fethi Belaid/AFP

Twee maanden nadat de finale is gespeeld, is de Tunesische club Espérance alsnog uitgeroepen tot winnaar van de Afrikaanse Champions League. Kort na de wedstrijd tegen het Marokkaanse Wydad Casablanca bepaalde de Afrikaanse voetbalbond CAF dat de finale moest worden overgespeeld. De videoscheidsrechter liet het afweten tijdens een cruciaal moment.

Het internationaal sporttribunaal CAS heeft die beslissing vorige week ongeldig verklaard. Het CAF heeft de autoriteit niet om te bepalen dat de wedstrijd opnieuw moest worden gespeeld, vond het CAS. Een disciplinaire commissie van de Afrikaanse bond bekeek de zaak daarom opnieuw en verklaarde Espérance woensdag tot winnaar, meldt Reuters. De commissie besloot dit omdat spelers van Wydad Casablanca tijdens de tweede helft van het veld waren gelopen.

Zij liepen weg omdat een goal van hun club was afgekeurd wegens buitenspel en de VAR niet kon worden geraadpleegd door het technisch mankement.

Lees ook: Finale Afrikaanse CL moet over wegens defecte VAR