Rechtszaak

Drie jaar cel geëist voor stelen van miljoenen van FloraHolland

Het OM eist drie jaar celstraf, waarvan één voorwaardelijk, tegen een 28-jarige ex-werknemer van de Aalsmeerse bloemenveiling Royal FloraHolland, omdat hij miljoenen stal van zijn werkgever. Mohamed G.M. sluisde ruim 4,3 miljoen euro weg en vergokte dat bedrag. De officier van justitie sprak van een „duizelingwekkend bedrag”. Voor de rechtbank in Den Haag gaf G. toe het geld te hebben ontvreemd. Naar eigen zeggen is hij gokverslaafd en kon hij niet meer helder nadenken. Via goksites zette hij geld in op voetbalwedstrijden. G., die spijt betuigde, werkte sinds kort op de financiële afdeling. Gedurende negen maanden boekte hij geld naar zichzelf over, eerst duizenden euro’s per keer, later bedragen tot meer dan een ton. Volgens het OM gebruikte hij daarvoor „listige kunstgrepen”. (NRC)