Thuiskok

Tomatenaardbeiensoep

Laat u niet ontmoedigen door de drie etappes die u moet doorlopen voor dit koude soepje. Het is allemaal zo gepiept en er zit niks ingewikkelds bij. Zorgt u voor verse ingrediënten. Ik weet, het is een uitdaging in Nederland om echt smaakvolle tomaten te vinden, maar dat heeft deze soep wel nodig. De azijn kunt u ook vervangen door citroensap. Ideaal als frisse, lichte maaltijd of als eerste gang van een lunch of diner.

Pureer alle ingrediënten voor de soep en breng op smaak met olijfolie, azijn en zout. Snijd alle ingrediënten voor de garnituur zo grof of fijn als gewenst en breng op smaak met olie, azijn en zout. Breng voor de granité het water aan de kook. Voeg de basilicum toe en kook een paar seconden mee.

Pureer de kortgekookte basilicum met de ijsklontjes in de blender en voeg de honing toe. Schep de soep in de kommen en verdeel de granité en de garnituur erover.