Oud-prins carnaval veroordeeld tot 14 maanden cel wegens brandstichting

Mike S. stak zijn eigen woning in het Limburgse Holtum in brand na een hevige ruzie met zijn vriendin. De rechter oordeelt nu dat hij verminderd toerekeningsvatbaar was.

Ten tijde van de brand was S., die ook lid was van de vrijwillige brandweer, prins carnaval van het Holtum.
Ten tijde van de brand was S., die ook lid was van de vrijwillige brandweer, prins carnaval van het Holtum. Foto iStock

Oud-prins carnaval van Holtum Mike S. heeft dinsdag een celstraf van veertien maanden, waarvan de helft voorwaardelijk, opgelegd gekregen omdat hij zijn eigen woning in brand heeft gestoken. Hij stichtte de brand begin dit jaar na een hevige ruzie met zijn toenmalige vriendin.

Ten tijde van de brand was S.- tevens voormalig lid van de vrijwillige brandweer - prins carnaval van het Holtum. Het grote feest ter ere van het 77-jarige bestaan van carnavalsvereniging De Katers moest zonder hem worden gevierd.

Nog deze maand komt S. vrij: het onvoorwaardelijke deel van zijn straf heeft hij al uitgezeten in voorarrest. Hij moet zijn ex-vriendin bijna 4.000 euro schadevergoeding betalen.

Lees ook Als prins Mike de Eerste ineens verdachte Mike S. wordt

Geen alcohol

Volgens de rechtbank was S. verminderd toerekeningsvatbaar tijdens zijn daad. Hij leed aan een depressie, werd ontremd door alcoholgebruik en zou zelfmoord hebben willen plegen door brand te stichten.

Gedurende de proeftijd van drie jaar mag S. geen alcohol meer drinken. De reclassering bepaalt hoe daarop wordt toegezien. Ook moet hij zich laten behandelen voor zijn depressie.