Luchtaanval

42 doden bij luchtaanval in Libië, Haftar zou verantwoordelijk zijn

Bij een luchtaanval in het zuiden van Libië zijn zondag minstens 42 mensen om het leven gekomen. Zo’n zestig anderen zijn gewond geraakt, melden internationale persbureaus. De droneaanval vond zondagavond plaats in de stad Murzuk, en was gericht op een overheidsgebouw waar op dat moment meer dan tweehonderd mensen bijeen waren om „sociale geschillen” op te lossen. De met VN-steun gevormde regering van nationale eenheid veroordeelt de aanval „sterk” en houdt de milities van krijgsheer Khalifa Haftar verantwoordelijk. Het is de tweede grote aanval in korte tijd die wordt toegeschreven aan het Libische Nationale Leger (LNA) van Haftar. In juni werden 44 migranten gedood in een detentiecentrum in hoofdstad Tripoli. (NRC)