Eredivisie

Guus Til voor 18 miljoen euro naar Spartak Moskou

Spartak Moskou heeft de komst van Guus Til bevestigd. De aanvallende middenvelder van AZ is met succes door de medische keuring gekomen. Hij heeft zijn handtekening onder een vierjarig contract gezet. Spartak Moskou betaalt naar verluidt 18 miljoen euro voor de 21-jarige Til, die sinds zaterdag in Rusland verbleef om zijn transfer af te ronden. Til doorliep de jeugdopleiding van AZ en debuteerde drie jaar geleden in het eerste elftal van de club uit Alkmaar. Hij droeg vorig seizoen de aanvoerdersband en scoorde twaalf keer in de eredivisie. „We willen Guus bedanken voor alle jaren bij AZ”, zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ. „Hij is een mooi voorbeeld van een speler die de hele jeugdopleiding heeft doorlopen. Guus heeft het tot international weten te schoppen. Hij is een voorbeeld voor veel jeugdspelers.”(ANP)