Engels voetbal

Harry Maguire voor 90 miljoen euro naar Manchester United

Harry Maguire (26) heeft de overgang naar Manchester United bekrachtigd met zijn handtekening onder een zesjarig contract. De verdediger komt over van Leicester City. Manchester United betaalt voor hem een transfersom van ongeveer 90 miljoen euro. Nooit eerder werd zoveel voor een verdediger betaald. Het record stond op naam van de Nederlander Virgil van Dijk, voor wie Liverpool ruim een jaar geleden zo’n 85 miljoen euro betaalde aan zijn oude club, Southampton. Harry Maguire onderging maandag de medische keuring waarmee de overgang naar Manchester United definitief werd. De verdediger wordt de op een na duurste speler van United, dat in 2019 een bedrag van 97 miljoen euro aan Juventus betaalde voor de Franse middenvelder Paul Pogba. Dat was destijds de hoogste transfersom. (Reuters)