Braziliaanse drugsbaas vermomd als dochter gesnapt tijdens vluchtpoging

Een Braziliaanse drugsbaas heeft dit weekend tevergeefs geprobeerd om vermomd als zijn tienerdochter te ontsnappen uit de gevangenis waar hij een celstraf van 98 jaar uitzit. De man, die onder meer een pruik, een beha en een siliconenmasker droeg, liet zijn negentienjarige dochter in zijn plaats achter nadat zij tijdens het bezoekuur bij hem was langsgekomen.

Of er een plan was om haar ook weer buiten te krijgen, is niet duidelijk; tot een eventueel tweede gedeelte van het ontsnappingsplan is het niet gekomen. Gevangenisbewaarders hielden Clauvino da Silva bij de bezoekersuitgang tegen omdat de vrouwenstem die hij opzette weinig overtuigde. De video die de bewakers van de drugscrimineel maakten toen hij zich ontdeed van zijn vermomming, ging vervolgens de wereld over.

In het korte fragment is te zien hoe bewakers van de Bangu-gevangenis de bril van de neus van een expressieloze vrouw halen en haar vervolgens een zwarte langharige pruik afnemen. Vervolgens doet de kale figuur zijn eigen vestje, roze shirt en beha uit, waarna een redelijk gespierd en getatoeëerd lichaam verschijnt. Als de figuur dan het siliconenmasker afneemt, komt uiteindelijk ook het gezicht van de drugsbaas tevoorschijn.

De autoriteiten van Rio de Janeiro zeggen dat zij de dochter en zeven andere mogelijke handlangers hebben gearresteerd. Een zwangere vrouw zou de meisjesvermomming van de drugsbaas de gevangenis in hebben gesmokkeld. Volgens Braziliaanse media wist Da Silva in 2013 al eens samen met 26 andere gevangenen via het riool van een gevangenis te ontsnappen. (NRC)