Wielrennen

Belgisch talent Evenepoel (19) winnaar Clásica San Sebastián

Remco Evenepoel heeft zaterdag de Clásica San Sebastián op zijn naam geschreven. De 19-jarige Belgische renner liet in de slotkilometers zijn Letse medevluchter Toms Skujinņs achter zich en kwam als eerste over de finish.

Evenepoel trad in deze eerste eendagskoers in de World Tour in de voetsporen van Julian Alaphilippe, die de Clásica vorig jaar won. Greg Van Avermaet eindigde als tweede, vlak voor de Zwitser Marc Hirschi. Bauke Mollema was met de vijfde plaats de beste Nederlander. Hij finishte vorig jaar nog als tweede.

Evenepoel was eerder voetballer. Op zijn vijfde begon hij bij Anderlecht, van zijn elfde tot zijn veertiende speelde hij voor PSV. In 2017 debuteerde hij als wielrenner. Dit is zijn eerste seizoen bij de profs. Hij won dit jaar ook de Ronde van België. (ANP)