Negentien doden bij ontploffing na auto-ongeluk in Caïro

Drie auto’s botsten op elkaar. Daardoor ontstond een explosie die brand veroorzaakte in het Nationaal Kankerinstituut, nabij het Tahrirplein in de Egyptische hoofdstad.

Omstanders bij één van de uitgebrande auto's op zondagnacht in Caïro.
Omstanders bij één van de uitgebrande auto's op zondagnacht in Caïro. Foto Aly Fahim/AFP

Door een explosie na een auto-ongeluk in Caïro zijn zondagavond laat negentien mensen omgekomen. De ontploffing vond plaats nabij het Egyptische Nationale Kankerinstituut, waarin brand ontstond. Tientallen mensen moesten worden geëvacueerd. Dat meldt persbureau AP.

Bij het voorval raakten dertig mensen gewond. Volgens de Egyptische minister van Binnenlandse Zaken werd de ontploffing veroorzaakt doordat drie auto’s op elkaar botsten. Het is niet direct duidelijk hoe dit zo’n grote explosie kon veroorzaken.

De brand in het ziekenhuis kon in de loop van de nacht onder controle worden gebracht. Het is niet bekendgemaakt of er bij de dodelijke slachtoffers ook patiënten of ziekenhuispersoneel waren.

Verkeersongelukken komen vaak voor in Egypte. In 2018 kwamen er meer dan drieduizend mensen om in zo’n achtduizend auto-ongelukken.