Belgische renner Bjorg Lambrecht (22) overleden na val in Ronde van Polen

De renner van Lotto-Soudal moest worden gereanimeerd voordat hij met een helikopter naar het ziekenhuis werd gebracht.

Bjorg Lambrecht tijdens het wereldkampioenschap voor beloften in Oostenrijk, vorig jaar.
Bjorg Lambrecht tijdens het wereldkampioenschap voor beloften in Oostenrijk, vorig jaar. Foto Daniel Kopatsch/EPA

De Belgische wielrenner Bjorg Lambrecht (22) is maandag na een zware val in de Ronde van Polen overleden. In de rit van Chorzów naar Zabrze reed hij tegen een betonnen rioolbuis. De renner van Lotto-Soudal werd gereanimeerd en met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Lambrecht was bezig aan zijn tweede seizoen als profwielrenner. Dit seizoen behaalde hij goede resultaten in onder meer de Belgische klassiekers. Lambrecht werd vijfde in de Brabantse Pijl, zesde in de Amstel Goldrace en vierde in de Waalse Pijl. Ook won hij het jongerenklassement in het Critérium du Dauphiné en werd hij twaalfde in het eindklassement. Vorig jaar werd het klimtalent tweede op het wereldkampioenschap voor beloften.

Zijn ploeg spreekt van „de grootst mogelijke tragedie voor familie, vrienden en ploeggenoten”.

Twitter avatar Lotto_Soudal Lotto Soudal The biggest tragedy possible that could happen to the family, friends and teammates of Bjorg has happened… Rest in peace Bjorg… ❤️ https://t.co/9u9LZkp2Rt