Belgisch voetbal

KV Mechelen verrast met zege op kampioen Genk

KRC Genk heeft de eerste competitienederlaag van het nieuwe seizoen geleden. De Belgische kampioen liet zich verrassen door KV Mechelen: 3-1. Williams Togui Mel, Gustav Engvall en Igor De Camargo scoorden voor de thuisploeg. Mbwana Samatta was trefzeker voor Genk, dat vorige week de eerste competitiewedstrijd tegen Kortrijk wel tot een goed einde bracht (2-1). Mechelen is na twee duels nog zonder puntenverlies en die seizoensstart is opmerkelijk. De club promoveerde afgelopen seizoen als kampioen van 1B naar de hoogste klasse, 1A. Bestuurders van Mechelen poogden in 2018 het duel met Waasland-Beveren te verkopen, om degradatie te ontlopen. Waasland-Beveren ging niet op dat verzoek tot omkoping in. Mechelen won het duel met 2-0, maar degradeerde alsnog. De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond eiste onlangs terugzetting naar 1B, maar volgens het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) is dat niet mogelijk. De club is wel uitgesloten van Europees voetbal en het Belgische bekertoernooi. (NRC)