Zesjarige jongen van tien verdiepingen hoog museum gegooid

De politie heeft ‘geen reden’ om aan te nemen dat het jongetje de verdachte die hem naar beneden duwde ook kende.

Het Tate Modern, aan de zuidoever van de rivier de Thames in Londen.
Het Tate Modern, aan de zuidoever van de rivier de Thames in Londen. Foto Getty Images

In Londen is zondag een tiener gearresteerd die ervan wordt verdacht een zesjarige jongen van het Tate Modern Museum te hebben geduwd. Dat meldt de Metropolitan Police. De twee kenden elkaar volgens de politie niet. De zeventienjarige jongen wordt verdacht van poging tot moord.

Het jongetje werd zondagmiddag rond kwart voor drie lokale tijd van een panoramaterras op de tiende verdieping van het museum geduwd, en belandde vijf verdiepingen lager op een plat dak. Hij is na korte behandeling ter plaatse met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert in kritieke toestand.

De verdachte had zich volgens de Londense politie gemengd tussen het publiek op het uitkijkpunt. Op het moment van het incident waren er duizenden bezoekers in het museum aanwezig. Zij zijn lange tijd binnen gehouden, en er zijn verklaringen opgenomen. Inmiddels is het museum leeg.

Het Tate Modern was in 2018 met bijna zes miljoen bezoekers de populairste toeristische attractie van het Verenigd Koninkrijk.

Twitter avatar dot_to_dot Ms O’Mahuncy The helicopter has left but we’re still being advised not to leave by staff. #TateModern https://t.co/Vi13KZpvLL