Feyenoord redt op het nippertje punt, FC Utrecht komt terug

Ver in de blessuretijd werd het door een doelpunt van Sam Larsson nog 2-2 tegen de stadgenoot. FC Utrecht kwam terug van een achterstand en won met 2-4 van ADO Den Haag.

Feyenoordspits Dylan Vente tussen de Spartanen Jurgen Mattheij en Bart Vriends in.
Feyenoordspits Dylan Vente tussen de Spartanen Jurgen Mattheij en Bart Vriends in. Foto Tom Bode/ANP

Feyenoord is in de eerste competitiewedstrijd ontsnapt aan een nederlaag voor eigen publiek tegen stadgenoot Sparta Rotterdam. Invaller Sam Larsson tekende diep in blessuretijd voor de gelijkmaker: 2-2.

Mohamed Rayhi schoot het gepromoveerde Sparta in de 49e minuut voor de eerste keer op voorsprong. Doelman Kenneth Vermeer mocht zich die tegentreffer aanrekenen. Hij had de inzet minimaal tot corner moeten verwerken.

Steven Berghuis maakte in de 66e minuut gelijk voor Feyenoord, op aangeven van Ridgeciano Haps. Negen minuten later profiteerde invaller Lars Veldwijk namens Sparta van geklungel in de defensie van de thuisploeg.
Diep in blessuretijd zorgde Larsson toch nog voor een klein beetje opluchting in De Kuip.

Door het gelijkspel in de Rotterdamse stadsderby heeft de gehele top drie van het vorige seizoen nu punten laten liggen. Zaterdagavond speelde landskampioen Ajax met 2-2 gelijk tegen Vitesse, en kwam nummer twee PSV bij FC Twente niet verder dan 1-1.

Veel doelpunten in Den Haag

FC Utrecht heeft zich in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag hersteld van de pijnlijke uitschakeling in de voorronden van de Europa League. In Den Haag boog het elftal van trainer John van den Brom een vroege 2-0-achterstand om in een overwinning: 2-4.

Na 25 minuten stond Utrecht met 2-0 achter na doelpunten van Aaron Meijers (vrije trap) en Erik Falkenburg (kopbal). Nog voor rust besloot Van den Brom in te grijpen en hij verving spits Justin Lonwijk voor Issah Abass. Halverwege de wedstrijd was het al 2-2: Gyrano Kerk schoot bij de 2-1 raak via de rug van ADO-keeper Robert Zwinkels en bij de gelijkmaker tikte hij de bal net voor de uitkomende Zwinkels in het doel.

In de tweede helft drukten de bezoekers door: Lex Immers werkte de bal uit een corner ongelukkig in eigen doel en de ingevallen Nick Venema tikte simpel binnen na goed voorbereidend werk van uitblinker Kerk. (ANP)