Jemen

Twintig doden bij aanval Al-Qaeda in Jemen

Bij een aanval op een dorp in het zuiden van Jemen zijn twintig doden gevallen. Doelwit waren Jemenitische militairen, melden de internationale persbureaus AP en AFP. Volgens lokale bronnen zit de terreurorganisatie Al-Qaeda achter het geweld. In de nacht van donderdag op vrijdag begonnen militanten een aanval op een militair kamp in de provincie Abyan, waar troepen zijn gestationeerd van het Jemenitische leger die eerder werden getraind door de Verenigde Arabische Emiraten. De VAE maken deel uit van een internationale coalitie die vecht tegen Houthi-rebellen in het land. De militairen werden bestookt met raketgranaten en automatische wapens. De aanvallers slaagden erin de militaire basis te bestormen. Tot vroeg vrijdagochtend werd gevochten. (AP, AFP)