Man schiet zes mensen dood in huis Zagreb

De dader pleegde zelfmoord nadat de politie hem na een korte achtervolging vond. Een baby zou de enige overlevende zijn in het huis waar de schietpartij plaatsvond.

De politie van Zagreb heeft een onderzoek ingesteld naar de zesvoudige moord donderdagavond in een huis in Zagreb.
De politie van Zagreb heeft een onderzoek ingesteld naar de zesvoudige moord donderdagavond in een huis in Zagreb. Foto Denis Lovrovic/AFP

Een man heeft donderdagavond in een huis in de Kroatische hoofdstad Zagreb zes mensen doodgeschoten, onder wie een 10-jarig kind. Dat melden diverse Kroatische media vrijdag. De dader pleegde zelfmoord nadat de politie hem na een korte achtervolging had gevonden.

De slachtoffers waren twee mannen, drie vrouwen en het 10-jarige kind. Alleen een baby bleef volgens de Kroatische media ongedeerd. De dader zou de ex-man van een van de omgekomen vrouwen zijn. De andere doden zouden haar nieuwe echtgenoot en andere familieleden zijn.

De politie werd rond 21.30 uur lokale tijd gealarmeerd door buurtgenoten die geweerschoten hoorden. Een getuige spreekt tegen nieuwssite dnevnik.hr van een „gruwelijk bloedbad. Ik was op het balkon toen ik de schoten hoorde en vervolgens het gekreun van een vrouw.”