In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Veiligheidsagenten escorteren gesluierde vrouwen - waarschijnlijk de vrouwen van strijders van Islamitische Staat - door het opvangkamp Al-Hol in Syrië. Hier bewaken Koerdische troepen de gevluchte bewoners uit het kalifaat. In het kamp woont nog een flink aantal families dat zich liever aan de voorschriften van IS houdt en de jihadisten ondersteunt. Deze vrouwen tarten de autoriteiten.
Foto Delil Souleiman / AFP
Hier is een uitzonderlijk moment vastgelegd: deze zeeleeuw kwam per ongeluk terecht tussen de kaken van een bultrug. De walvis joeg waarschijnlijk op een school ansjovis en kwam daarbij een zeeleeuw 'tegen'. Het kleinere dier wist in een fractie van een seconde ook weer te ontsnappen.
Foto Chase Dekker / AFP
Een politieagent houdt zijn vuurwapen in de aanslag, tijdens confrontaties tussen de politie en demonstranten in Hong Kong. Daar is het al weken zeer onrustig, het geweld bij protesten tegen de regering neemt toe. Deze foto is dinsdag gemaakt bij het een politiebureau, waar betogers naartoe waren gekomen om hun steun te betuigen voor gelijkgestemden die eerder waren opgepakt.
Foto Isaac Lawrence / AFP
Kinderen krijgen zwemles tijdens een zomerkamp in Khan Younis, Palestina. Hun ledematen zijn geamputeerd als gevolg van de verwondingen die ze opliepen tijdens de laatste gewelddadige protesten in de Gazastrook.
Foto Mohammed Saber / EPA
Een jongetje reageert emotioneel op de overwinning van wielrenner Egan Bernal, die zondag de gele trui veroverde in het eindklassement van de Tour de France. Hij keek mee naar een uitzending op schermen in het Colombiaanse Zipaquira, Bernals geboortedorp.
Foto Juan Baretto / AFP
Begin deze week gingen in Monrovia honderden betogers de straat op, om te demonstreren tegen corruptie en de economische malaise in Liberia. De voormalig profvoetballer George Weah is president van het Afrikaanse land. Het ging er hard aan toe, vooral naarmate de demonstrerende mensenmassa dichter bij het parlementsgebouw kwam: demonstranten gooiden flessen en stenen naar de politieagenten, die op hun beurt traangas inzetten. Deze betoger raakte gewond.
Foto Carielle Doe / AFP
Een goed overzichtsbeeld van skûtsjesilen, een Friese zeilwedstrijd met skûtsjes, in Eernewoude.
Foto Siese Veenstra / EPA
Meer dan vierhonderd heteluchtballonnen stegen afgelopen maandag tegelijk op vanaf de Franse luchtbasis Chambley-Bussieres. Dit was een poging om een nieuw wereldrecord te halen.
Foto Jean-Christophe Verhaegen / AFP
Deze vrouw heeft zich even ontfermd over het kind van een vriendin. Het gezelschap is aanwezig bij een evenement in Baltimore, dat Feed the City heet. Het wordt elke maand georganiseerd en biedt gratis voedsel aan daklozen in de stad die eerder deze week door de Amerikaanse president Donald Trump werd omschreven als "weerzinwekkend, vergeven van de ratten".
Foto Stephanie Keith / Reuters
Dit kind is een familie van een gedetineerde in de gevangenis bij Altamira, Brazilië. De gevangene kwam om bij een opstand in de detentie-inrichting. Voor het slachtoffer werd een wake georganiseerd.
Foto Bruno Kelly / Reuters
Het forenzenverkeer in Lahore moest zich deze week niet alleen door de drukke straten, maar ook door een flinke laag water een weg banen. In Pakistan heerst momenteel het regenseizoen.
Foto Arif Ali / AFP
Ook in Port-au-Prince, Haïti, was sprake van noodweer: op deze foto van dinsdag zijn de wolken te zien die zich bijeenpakten boven de hoofdstad tijdens een zware regenbui.
Foto Chandan Khanna / AFP
Een bouwvakker heeft een plekje gevonden om een dutje te doen tijdens de lunch. Hij is gaan liggen op de bouwplaats waar hij aan het werk is, in het Indiase New Delhi.
Foto Rajat Gupta / EPA
De Amerikaanse turnster Riley McCusker werkt haar programma op de balk af, tijdens de finale van de Pan American Games in Lima, Peru. Aan dit sporttoernooi kunnen atleten uit Noord- Midden- en Zuid-Amerikaanse landen meedoen - dit jaar waren het er ruim 2.500. McCusker won het brons bij het toestelturnen.
Foto Fernando Vergara / AP
Bezoekers hebben zich uitgedost in traditionele Koreaanse klederdracht om foto's te nemen bij het paleiscomplex Gyeongbokgung. Dit paleis, een trekpleister in het Zuid-Koreaanse Seoul, werd in de veertiende eeuw gebouwd.
Foto Antonio Bronic / Reuters
Een drone maakte deze foto van het 'Love Lake', een kunstmatig meer in de vorm van twee harten in de woestijn bij Al Qudra in Dubai. Veel inwoners van de stad brengen hier hun weekenden door.
Foto Giuseppe Cacace / AFP