FC Utrecht uitgeschakeld door HSK Zrinjski in Europa League

FC Utrecht verloor met 2-1 van FSK Zrinjski. Eerder op de dag bereikt AZ zonder al te veel moeite de derde voorrondes van de Europa League.

Utrecht verloor met 2-1.
Utrecht verloor met 2-1. Foto Fehim Demir/EPA

FC Utrecht is na een matige wedstrijd tegen HSK Zrinjski al weer klaar in Europa. Na de 1-1 vorige week in Galgenwaard, stond het in het Bosnische Mostar na negentig minuten opnieuw 1-1. In de verlenging besliste Stanisa Mandic na geblunder van Willem Janssen en doelman David Jensen de wedstrijd: 2-1.

FC Utrecht had kort voor rust de leiding genomen dankzij een doelpunt van Simon Gustafson. De Zweed zag de bal uit een matig genomen vrije trap door de benen van doelman Ivan Brkic in het doel verdwijnen. Zrinjski kwam in de 65 minuut weer op gelijke hoogte via Irfan Hadzic.

In de 111e minuut maakte Stanisa Mandic het doelpunt waardoor de Bosniërs verder mogen in Europa. Het Zweedse Malmö FF is hun tegenstander in de derde voorronde.

Twitter avatar fcutrecht FC Utrecht ⏱️ EINDE. Het Europese avontuur van #fcutrecht is voorbij. De Domstedelingen zijn uitgeschakeld door HŠK Zrinjski Mostar. #hskutr #UEL https://t.co/8CSkLSU8Xl

AZ met gemak naar derde voorronde

AZ heeft eerder op donderdag dankzij een ruime overwinning de derde voorronde bereikt van de Europa League. De Alkmaarse club won bij het Zweedse BK Häcken met 3-0 en dat was meer dan voldoende na het 0-0 gelijkspel vorige week in Alkmaar.

Trainer Arne Slot had in Göteborg een basisplek ingeruimd voor Oussama Idrissi. De Marokkaanse aanvaller moest vorige week nog genoegen nemen met een plek op de bank ten faveure van de IJslander Albert Gudmundsson. Met een assist en een doelpunt had hij een groot aandeel in de zege. Myron Boadu en Calvin Stengs waren de andere doelpuntenmakers.

AZ is nog twee dubbele ontmoetingen verwijderd van de groepsfase. In de derde voorronde speelt de Alkmaarse club tegen FC Marioepol uit Oekraïne. (ANP)