Brillenketen

EssilorLuxottica rondt overname eigenaar Pearle en Eyewish af

’s Werelds grootste brillenmaker, EssilorLuxottica, neemt brillenverkoper GrandVision over van HAL Investments, zo is woensdag bekendgemaakt. HAL bezit 76,72 procent van Grandvision, en ontvangt 28 euro per aandeel. Daarmee wordt de Nederlandse eigenaar van optiekketens als Pearle en Eyewish gewaardeerd op ruim 7 miljard euro. De beide partijen verwachten de overname binnen 12 tot 24 maanden af te ronden. De krachtenbundeling moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders wereldwijd. Als de transactie met HAL is afgerond, moet EssilorLuxottica volgens de Nederlandse beursregels een bod uitbrengen op de overige aandelen van GrandVision. Die zijn genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Het fonds opende woensdagochtend 4,5 procent hoger op 26,50 euro. (NRC)