Bieren

Verbod voor AB Inbev om bier te verkopen in New Delhi

De Indiase hoofdstad New Delhi doet bieren van bierreus AB InBev voor drie jaar in de ban. De plaatselijke autoriteiten verdenken ’s werelds grootste brouwer ervan lokale belastingen te hebben ontweken. Het concern zelf ontkent de beschuldigingen en gaat tegen het verkoopverbod in beroep. De zaak draait om een al langer lopend onderzoek. Enkele jaren terug werden bij inspecties in een bar bierflesjes aangetroffen die volgens hun barcode en het bijbehorende track-and-tracesysteem nog in een pakhuis moesten liggen. De plaatselijke autoriteiten maakten hieruit op dat SABMiller, dat later door AB InBev is overgenomen, meerdere keren dezelfde barcodes op flesjes zette om minder accijnzen te hoeven betalen. Het bedrijf achter onder meer Stella Artois en Corona is in India een grote speler op de biermarkt. (ANP)