Storing

Kerncentrale Borssele uitgeschakeld na turbinestoring

De kerncentrale in Borssele is zondag buiten werking gesteld na een storing. Onduidelijk is wanneer de centrale weer in gebruik kan worden genomen. Dat meldt exploitant Elektriciteits Produktiemaatschappij Zuid-Nederland (EPZ). Volgens de EPZ is de veiligheid niet in het geding, omdat de storing zich niet voordoet in het nucleaire deel van de centrale. De storing werd zondagochtend rond elf uur ontdekt, waarna direct het veiligheidssysteem in werking trad. De elektriciteitscentrale levert stroom aan ongeveer een miljoen huishoudens. In februari kampte de centrale ook al met een turbinestoring. In juni lag de centrale tijdelijk stil vanwege een onderhoudsstop en de jaarlijkse wissel van de splijtstof. Sinds eind juni was de centrale weer in bedrijf. (NRC)